Chemie

Chemie

Anotace: psáno nečekaně v chemii

Člověk vchází v bílém plášti,
Šedé vlasy, oči zášti,
A za zuby mák,
Frenknesteinův žák,

Divná mluva, samý vzorec,
Je to blázen nebo borec?
Reakce a slitiny,
Nových prvků vidiny,

To je oxid, milí žáci,
Díky němu dýchaj´ ptáci,

Ze síry se stává pyrit,
A ještě s mědí chalkopyrit,
( absolutní rým- viz. Cimrman)

Travex hubí zhoubný plevel,
Mezi chlóry drsný rebel,

Fluor součást zubní pasty,
Kde chemie nemá prsty?!,

Zdalipak ví Tereza,
Kde je triáda železa?

Kde pak leží katoda?
Že by poblíž Janova?

A kde leží anoda?
Tam kde leží Padova,

Copak je to difúze?
Že by dvojtá transfúze?

Copak je to kaolin?
Nevím, znám jen heroin,

Příště, hochu, píchni vědy,
Ať z mých vlasů nejsou dredy,
Autor Muta cum liquida, 24.11.2006
Přečteno 551x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Tak tohle byla jediná věcička souvisejíví s chemií, u který jsem se bavila:)

25.11.2006 09:15:00 | haWranka

Naprosto orginální.Musím tleskat.Spojil jsi věci které by jinak nebyli spojitelné.

24.11.2006 23:01:00 |

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí