Mahulena

Mahulena

Anotace: Asi nemusím pro sečtělé říkat jméno Julius Zeyer, ostatně asi víte, o čem je řeč. Z cyklu NEJSME VČEREJŠÍ.

MAHULENA

Mahulena je krásná sličná panna,
avšak její macecha na ní pořád kráká jak stará vrána.
A Radůz, toť dívčiny švarný elegán,
je roztomilou Mahulenou dále zván.

A nevlastní máti dál proti ní kuje pikle,
avšak dívka příjde na ně velmi rychle.
Mahulena není totiž jen svůdná panna,
Bohem jí moudrost a chytrost byla dána.

Matička se bude muset s realitou přec vyrovnat
a zamilovaným dětičkám mohla by také požehnat.
A svatba je už nablízku co nevidět?
Raděj oba poznají, co dalšího pro ně skrývá svět.

A máma? ulehla se slzami zlostně na polštář,
možná se jí jednou nad hlavou na okamžik zjeví matná
svatozář.
Autor jehlaspichlas, 18.12.2006
Přečteno 400x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dobrá nic víc nemusím snad ani dodávat

05.01.2007 13:30:00 | whiolet

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí