hranolky néé

hranolky néé

Anotace: Největší užitek z objevení Ameriky a velké díky Janu Svatopluku Preslovi

 





kulturní rostlina

co jednou bude svatá
až na své hlízy celá jedovatá
výnosy z hektaru maximum pro davy
hladomor překoná nemějme obavy

s odporem k mrazu se to má
tak
že čím déle vládne
rostlina slábne
chřadne
a nakonec tak jako lidské tělo
zvadne

jaká je barva hlíny
neřeší
a slunce klidně spát si může
ornice skýtá
dobré přístřeší
odrůda určuje barvu kůže


trochu vás překvapí prvotní
výroba neslouží
k přípravě krmi
převládá škrob
ten matroš hustej
a taky ethanol(na jaterní skvrny)

kdo chce přežít těžké chvíle
denně měl by mile
dutinou co ústy zveme
pozřít velmi čile (mluvíme o kile)
neb z něj zbude troska pouhá
či snad slabý stín jen
kdo nedbá a nedodrží
kalorický příjem


tam kde hlízy ozařují
obav spousty v lidech bují
zbytečné je trápení
jen to brání v klíčení
kolem klíčků nejvíc jedu
prý se skrývá
zvu si vědu co by svědka
odkrýt taje
bez hrozby
když správně zraje

na světle náhle
jaká změna
mění svou barvu do zelena
a když to přeženem
nestřídmí v potravě
dochází výjimečně k smrtelné otravě





 

Autor poeta, 20.01.2013
Přečteno 489x
Tipy 13
Poslední tipující: Květka Š., Sýkorka07, Elisa K., Robin Marnolli, Radhuza, Sarah, Miriska, hanele m., Kett, Joe Vai
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

STylovka:-) tomu říkám průtrž versů:-)
RM.

20.01.2013 18:44:24 | Robin Marnolli

vánice poezie...
jen divočák tu smutně ryje a po bramboře ani ťuk..

20.01.2013 22:23:51 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí