Po Valentýnovi

Po Valentýnovi

Anotace: .

 
                    PO VALENTÝNOVI
     
     Tak už je za námi ten prapodivný svátek,
     přidal se k MDŽ, ke Dni dětí, ke Dni matek;
     ba i ke svátku práce – prvnímu máji,
     k velikonocům, kdy s pomlázkou si chlapi hrají,
     k vánocům, kdy na nervy mnoha z nás
     brnká jeho druh, ten americký Děda Mráz.
     
     Popatlal tu kde co cukrovou vatou,
     kdo nevyznal druhu lásku svatou,
     tak jak si žádá svatý Valentýn,
     jako by nebyl, prostě není in.
     
     Pro tenhle cajdák vůbec nemám vlohy,
     radši bych vzýval praslovanské bohy;
     ti přece také ctili ženu, matku,
     a lásku, po nich na památku
     jsou svátky jara, s tou pomlázkou a s vejci.
     Mně žádní importovaní strejci
     nemusí říkat, kdy komu mám dát
     najevo, že prostě ho mám rád.
     

Autor pedvo, 15.02.2014
Přečteno 601x
Tipy 6
Poslední tipující: v.hercik, Pelican, Amonasr, Zrska
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bravurně napsaný lament. A přesně proto miluju poezii - prostě nadávat umí každý. Zcela s tebou souhlasím. ST!

04.08.2014 08:20:55 | Pelican

(nejen)poslední dvojverší...v tom naprosto souhlasím.

15.02.2014 09:30:00 | Robin Marnolli

Děkuji za projevené pochopení mého dílka.

15.02.2014 22:15:30 | pedvo

není zač...nemám rád přetvářku.
(a co je to umělý svátek?...i když těch u nás slavíme drtibou většinu, ani si to neuvědomujeme...)

15.02.2014 22:17:26 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí