Ujeté epigramy

Ujeté epigramy

Anotace: Ujeté epigramy neboli čtveračidla neřeší závažné globální problémy. Doufám, že jsem tím svoji Múzu příliš nepohněvala.Cílem je čtenáře pobavit a pokud možno zbavit stresů.

HANA FIŠEROVÁ
UJETÉ
EPIGRAMY







Čtveračivá čtveračidla
mají přímo zvláštní čidla.
Ta snímají pozorně
míru smíchu názorně.
V abecedním pořadí
předběhnout se nedají.







Běhadla
Běhadla si běhala
a na čas si dávala.
Běhavka se přiřítila
a běhadla nažhavila.

Cintadla
Cintadla se pocintala,
hned si za to vycinkala.
Hloupě se pak cítila,
že se tolik činila.

Čoudidla
Čoudidla si začoudila,
čoudem všechno zamořila.
Přišla na ně lektorka,
přivezla ji ponorka.

Doufadla
Doufadla si zoufala,
že jsou příliš pomalá.
Vyvalila kukadla,
aby lépe dopadla.

Frnidla
Famfrnoch šel pro frnocha,
přeskočil však fafrnocha.
Fafrnoch je dohnat chtěl,
málem z toho zfamfrněl.

Grundidla
Grundidla jsou grundilky,
co nemají motýlky.
Polykají grundíky,
ať nemají zlozvyky.

Halekadla
Halekadla halekají,
odevšad se ozývají.
Ozvěny jsou zmateny,
cože jsou to za změny.

Chytadla
Chytadla se chytala,
chytáky si dávala.
Tak dlouho se chytala,
až to všechna schytala.

Ječidla
Ječidla si zaječela,
huby přitom otevřela.
Ječák honem vylez ven,
vyskočil ven ječidlem.

Křížidla
Křížidla se křížila,
moudrá z toho nebyla.
Raděj chvilku čekala,
ať z nich není křížala.

Lechtadla
Lechtadla se lechtala,
uletěla bezmála.
Úlet byl však naštěstí,
jenom štěstí v neštěstí.

Měřidla
Měřidla se přeměřila,
aby správnou míru měla.
Zjistila však hroznou věc,
Míry má jak umrlec!

Nudidla
Nudidla se nudí,
pak je všechno studí.
Léčí to však pohybem,
letem plavmo s příslibem.

Prchadla
Prchadla se jala prchat,
nikdo je však nechtěl dohnat.
Proto raděj přibrzdila,
prchalky si narazila.

Rušidla
Rušidla se zrušila,
aniž by co tušila.
Rušička jen koukala,
na ocet pak zůstala.

Řachadla
Řachadla si řachají,
uznání s nikým nemají.
A když dají řachu,
je to všechno v prachu.

Svítidla
Svítidla si svítila,
aby lépe viděla.
Svítilky však šetřily,
co chvíli se zhášely.

Šrotidla
Šrotidla se našrotila,
aby tuze chytrá byla.
Nakonec s tou chytrostí,
měla plno starostí.

Tulidla
Tulila se tulidla,
měla na to pravidla.
Každé větší tulení,
musí schválit tuleni.

Vrtidla
Vrtidla se uvrtala,
mnoho škody nadělala.
Když to vrták uviděl,
jenom tiše záviděl.

Zízadla
Zízadla jsou kukadla,
co neznají okadla.
Koukají přes zízalky,
ještě k tomu do dálky.

Žádadla
Žádadla si požádala,
že by byla ráda sama.
Žádosti se vyhovuje,
samota se povoluje.

Pár řádků na závěr…

Čtveračidla čtveračí,
hned je všechno jinačí.
Ráda by Vás potěšila
a smířlivě naladila.

Čtveračidla čtveračí,
Moje srdce poskočí.
Chtěla se jen bavit
A stresů Vás zbavit.
Autor Hafis, 11.02.2015
Přečteno 636x
Tipy 1
Poslední tipující: Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí