Jeptiška

Jeptiška

Anotace: Jeptiška vodí za nos ovečky, na zahradě kouří řadoví básníci

Jeptiška

Rozhodla se státi neobydlenou krajinou

Pro jednoho kňoura co šel za jinou

Už nechce býti tou co kdysi

V klášteře čte katolické spisy

 

Vodí nás za nos

Pro své štěstí a blahobyt

Páni v oblecích od hlavy k patě

Já chodím bos

Štěstím žiji, už jsem si zvyk

A mám jen jedny ošoupané gatě

 

Ovečky

Po zdi domu plazí se světla

aut kruhového objezdu

zvětšují se a všechny točí

pravou Zalézají do škvír

závěsů a rolet běhají

po stropě Počítám je

před usnutím Ovečky

 

Kuřák zahradník

Do zahrádky, krásné jak sen

Šel zahradník s motykou

Na trávník hodil hustý hlen

Když po ránu se rozkašlal

 

Řadoví básníci

Průměrných básníků

Je celá dlouhá řada

Máme čestný úkol

Dělat husté křoví

Aby neřadovým vynikla

Jejich tlustá kláda

 

Autor Ziny, 22.11.2016
Přečteno 507x
Tipy 11
Poslední tipující: Amonasr, Fany, Cyrda, Iva Husárková, Kubíno, margaretm
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Můžu si vybrat :-)? Volím "Ovečky" :-)!

23.11.2016 08:05:30 | Fany

taky je počítáš před spaním?

01.12.2016 12:26:30 | Ziny

snažím se, ale na mě to nějak nefunguje :-(, pořád chodí sem a tam, takže se mi děsně pletou, to mě rozčiluje a nemůžu se na to spaní pak vůbec soustředit :-).

01.12.2016 14:16:40 | Fany

to jsem se zasmál,
dělám husté křoví,
aby ostatním vynikla kláda

23.11.2016 07:24:32 | Cyrda

:-)))

22.11.2016 21:02:55 | Tvořilka Lenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí