♥~Zemlbába

♥~Zemlbába

Anotace: ~~~♥~~~♥~~~

~~~~~~~~~

Kuchyní 
se šíří zpráva
že se naše zemlbába vdává,
řízek ji chce za ženu 
slyšíte tu novinu?
Svatba se prý koná na radnici 
nevíte co bude mít nevěsta za kytici?
Řízek je s kytkou už za rohem
bramboříky a co dál?
Té sladké nevěstě s tvarohem
tam jako korálky 
rozinky někdo navázal.
Zemlbába ta sice přesladká byla 
ještě se celá zahalila
do našlehaného sněhu z bílků
a šup do trouby
ještě chvilku.

Teď se však naštvala 
z brambory předsmažená hranolka
vždyť to já jsem měla být 
řízkova manželka,
tvarohová zemlbába
ta se k řízku ale vůbec nehodí
i každý šéfkuchař
to dobře ví.
Proto se ten řízek dnes neožení 
právě se smaží na oleji
spolu s tou svoji hranolkou.
Už novomanželkou?

Rozpláče se zemlbába
proč mě řízek nechal být
já teď budu snad s kompotem
jenom tak si žít.
Řízek snědli s hranolkama
a s kyselou okurkou
v pekáčku pak zemlbábu 
posypali vanilkou…
Byla křupavá a sladká
tak skončila ta zemlbabka
talíř po ní vylízali
ani kousek nenechali…

~~~~~~~~~
 
Autor Květka Š., 09.07.2018
Přečteno 342x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, zdenka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Řízek, nebo zemlbába, obojí sním velmi ráda :-)

10.07.2018 00:30:57 | Kapka

já chci taky ... zemlbabku ... úsměv.z.

09.07.2018 19:14:37 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí