Zdraví nemocní, nemocní zdraví

Zdraví nemocní, nemocní zdraví

Anotace: pro pobavení: text z lit. soutěže humoru Řeheč 2019 - na zadané "lékařské" téma

Milí páni doktoři,
bez vás by to nešlo,
když se v lidstvu naší éry
tolik chorob sešlo

Myslíme si, že jsme zdrávi
vesele si žijem
hlavně, že nám dobře tráví,
vše co teče, pijem

Špatně nás však vyšetřili,
jen jsme na svět shlédli,
v dospělosti do blázince
už nás málem vedli

Očkování proti virům
jaksi nezabírá
lidská hloupost se vzteklinou
léčení se vzpírá

Nešvarů si nevšímáme
bližní je nám cizí
zavřem dveře, budem hluší
sotva z očí zmizí

Zapalujem domy, auta
zapalujem kostely
psýcha škodit neusíná
za dne ani v posteli

Budeme si ruce mýti
nad každým svým činem
svědomí zle pokulhává
s duchem doby plynem

To co není na řetězu,
zakrátko se ztratí
Lotrandovi kleptomani
byli téměř svatí

Špiritus nám dodá sílu
nůž se má pak lépe k dílu
dobrota se neodpouští
srdce kvílí jako v poušti
národ hyne? Plané klepy!
Dáme koks a budem happy
v zemi možností

Apatie tiše hlodá
bezzubé je právo
vždyť se občan trendu poddá
víc než je mu zdrávo

Slepota jak zhoubný nádor
úspěšně se vzmáhá
žel však, úder reality
prozřít nepomáhá

Snad to nějak doklepeme,
jak nám Pánbůh velí
k poslednímu zúčtování
dojdeme snad celí

Snad to nějak překonáme,
jak nám život káže
na základě výčtu chorob
čert nám hříchy smaže
Autor Dolma, 18.03.2019
Přečteno 393x
Tipy 3
Poslední tipující: Víťulka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

perfektníííííííííííííí týjooooooo :)))

18.03.2019 17:44:16 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí