Zvířátka

Zvířátka

Anotace: lachtani, svině a voli, podélný řez a žába s maringotkou

Ježek
------
Stěžoval si ježek, že nemá pleš
za každou bodlinou má totiž veš

Plakal ježek, že není z plechu
za každou bodlinou má totiž blechu
ač blecha není malou vší
drží se ježka taky silou vší

Kutálí se ježek
kutálí se z meze
Blešky, vešky, parazity
Zadarmo tak sveze


Šnek
------
Cpal se šnek salátem
Mexickým
Ostrým jak břitva
Salát ho neřeže
Salát ho pitvá
Za jeden hlt
Co do něj vlez
Přejel mu přes bříško
Podélný řez


Poslanci
--------
Ne zrovna kvalitní třídu
mají volení zástupci lidu,
i zde kvalifikovaní chybí

A když nejsou, tak se volí
zástupci zvířat:
lachtani, svině a voli


Žába
------
Žába táhla po silnici maringotku
A byla celá zelená
Táhla žába maringotku po silnici
Kroutila se jí kolena

Maringotku po silnici žába táhla
A byla do ní sbalená
Po silnici maringotku táhla žába
Celá žabí rodina
Autor Ziny, 04.04.2020
Přečteno 331x
Tipy 8
Poslední tipující: Iva Husárková, jenommarie, Amonasr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

TAK U MNĚ VYHRÁL JEDNOZNAČNĚ JEŽEK .-)

18.04.2020 23:18:44 | Jaruška

:D

20.04.2020 11:23:33 | Ziny

Těch zvířátek, co jsou srovnávány s poslanci, je mi celkem líto:-D. Pěkné "ST

04.04.2020 21:32:45 | jenommarie

:) díky, ručku líbám.

05.04.2020 14:30:58 | Ziny

:-);-)

05.04.2020 21:27:30 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí