ZA POLÁRNÍM KRUHEM

ZA POLÁRNÍM KRUHEM

Anotace: Tři čerstvé úsměvné kousky.

ZA POLÁRNÍM KRUHEM

V říši ledu roky bádal,
o žvanec se s druhy hádal;
kdos hlad zažil, ty ho suď!

Jednou našel, zmrzlou na kost,
dívku sličnou, první jakost;
ta postava! A ta chuť!


POBĚLOHORŠTÍ ARISTOKRÁTCI

Na tom českém hřišti
síly svoje tříští
mocipáni příští:
malý Habsburk,
malý Schwarzenberg,
malý Fürstenberg,
malý Auersperg,
malý Liechtenstein,
malý Lobkowitz,
malý Trauttmansdorff,
malý Colloredo-Mansfeld,
malý Clam-Gallas,
malý Thurn-Taxis,
malý Windisch-Graetz,
malý Kinský,
malý Rohan...
Nevidno jen Harracha,
který dostal zaracha,
neboť vzýval raracha.


HEREC V RESTAURACI

Po návštěvě Brada Pitta
na talíři zbyla pita,
láhev pita nedopita
a barmanka nedobyta,
proto Pittem aspoň zbita.
Autor Neklan, 14.05.2020
Přečteno 165x
Tipy 6
Poslední tipující: R.K., Amonasr, Marten, jenommarie, praetorian
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Za polarnim kruhem je moc povedená:))

14.05.2020 18:34:51 | R.K.

Děkuji.

15.05.2020 10:58:08 | Neklan

tohle ti jde skvěle

14.05.2020 07:58:27 | praetorian

Já vím :-)

14.05.2020 08:30:00 | Neklan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí