O ŠIPKOVÉ RŮŽENCE

O ŠIPKOVÉ RŮŽENCE

O ŠIPKOVÉ RŮŽENCE

 

Růženka šipky moc ráda hrála,

hrozivé věštbě jenom se smála;

náhle se hrotem do prstu píchla,

zavřela oči, vzlykla a vzdychla.

 

Pod terčem prkna stala se ložem...

Uběhlo sto let a plevel nožem

princ seká čile, poháněn vizí,

že profi šipky vezme a zmizí.

 

SNĚHURKA DRÁŽDÍ ŠMUDLU

 

Sněhurka se v komůrce

donaha svlíká,

asi dojem dělat chce

na trpaslíka,

co u dírky klíčové

péro si mastí;

jeho žíly křečové

vzdychají slastí.

 

LIDOVÁ AKTUALIZOVANÁ

 

Šly panenky do háječku,

neměly však nabíječku;

všechny jejich mobily

v háji se jim vybily.

 

Šli mládenci do lesíčka,

uslyšeli houkat sýčka;

strachem bulvy valili,

když si brka balili.

 

JABLKO NEPADÁ DALEKO

 

Táta svoji dcerku Terku

chce dát učit na striptérku;

máma se též ráda svléká,

v stripbaru jí drží fleka.

 

SLUŽEBNÁ Z CIZINY

 

Vezu si z Rigy tu

překrásnou Brigitu,

lotyšskou missku;

má kroužek v pysku.

 

Mé ženě Olině

pomůže v Kolíně

zalévat kytky;

ten pysk je stydký.

 

NECHTĚNÉ DĚDICTVÍ

 

Spočívá dlužník v dřevěném penále...

Děti teď za něj zaplatí penále.

 

CHAIM HIRSCH A KŘIŠŤÁLOVÁ NOC

 

S košilemi obchodník

sepsal smlouvu obchodní;

když pak vyšel na chodník,

spatřil průvod pochodní.

 

Myslel, že snad zešílí:

tolik hnědých košilí!

Chvíli do něj bušili,

nakonec ho zašili.

 

ZBLOUDILÝ HASIČ

(Valašská pseudolidová s českým překladem)

 

Amerikán v azbestu

(Američan v nehořlavém obleku)

vyptáva sa na cestu

(vyptává se na cestu);

pošleme ho do hája

(pošleme ho do háje),

pretože je z Ohája

(protože je z Ohia).

 

Vypadol som z kontextu

(vypadl jsem z kontextu),

asi kvóli incestu

(zřejmě kvůli incestu);

poďme, céro, do hája

(pojďme, dcero, do háje),

zrobím ti tam šohaja

(udělám ti tam chlapce).

Autor Neklan, 01.11.2020
Přečteno 180x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Emily Říhová, praetorian, Donne, ARNOKULT, Tomcat, Vivien
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je vskutku humorné:

Šly panenky do háječku,
neměly však nabíječku;
všechny jejich mobily
v háji se jim vybily.

01.11.2020 10:35:36 | ARNOKULT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí