Nebezpečně nízká hladina

Nebezpečně nízká hladina

NEBEZPEČNĚ NÍZKÁ HLADINA


Je v úplně cizím městě
ten vesničan zcela sám.
Pryč sám nebyl nikdy ještě,
netuší on kudy kam.


Postihnut je velkou žízní,
hospodu by našel rád.
V grandhotelu řekli: "Zmizni!",
začíná se trochu bát.


Vpravo vlevo sever západ
dole hore východ jih?
Jít bez flašky blbej nápad,
teď by stačil aspoň líh.


Začíná se cítit děsně,
blbě, špatně, nemile.
Hladina mu brzy klesne
v krvi pod půl promile.


Zrychlený tep, hlava točí,
tady už jde o zdraví.
Málo chlastu v krvi, v moči.
Nějak se to snad spraví.


Propocené triko, spodky,
vážné to být začíná.
Tři piva, dvě deci vodky,
obvyklá je svačina.


Právě sebou seknul o zem,
leží jak dle pravítka.
Jede houkajícím vozem,
je to zřejmě sanitka.


Probudil se v nemocnici,
co to visí na háčku?
Lehký úsměv má na líci,
s fernetem má kapačku.
Autor Koala, 14.11.2020
Přečteno 132x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Romana Šamanka Ladyloba, šerý, Donne, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky za pobavení.

14.11.2020 12:30:45 | Donne

...pobavila...jo žízeň je sviňa...;-)

14.11.2020 10:50:44 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí