Zapovězená vášeň

Zapovězená vášeň

Procházejíc přes čarovné lesy a louky,
počínaje opět své zbloudilé toulky,
dumajíc nad vášní, která mi chybí,
hledám zde něco, co se mi líbí.

V borových lesích se skrývají lelkové,
však co to zřím v dáli u cesty štěrkové?
Koloucha v příkopu, poklidně snícího,
či vidím snad člověka v porostu bdícího?

S váháním pomalu plížím se blíže,
abych se podíval, co je to níže...
Hnijící mršina zející z půdy!
Radostně napínám všechny své údy!

Kochám se rozkladem na zemi ležícím,
zčernalým masem u nohou mých tlejícím.
Koukám jak červi se hemží a lezou si,
a všichni kousíček masíčka nesou si.
Nemoh' jsem přestat hledět v ten skvost,
když pomalu začali hlodat i kost.

V tu mouchy se rozlétly vůkol všech stromů,
já shledal jsem, že je čas zamířit domů.
Nasál jsem naposled mrtvolný pach,
a o vášeň v životě neměl již strach.
Potěšen pohledem na mršiny chlad,
ukojen jest můj po vášni hlad.
Autor Ballónek, 07.05.2023
Přečteno 178x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úžasné, připomíná mi to Baudelairovu Mršinu. Opravdu krásné ve své příšernosti, tleskám!

26.10.2023 03:25:31 | Lesní žínka

Ano, tato báseň jí vlastně byla inspirována. Děkuji Vám.

29.02.2024 10:46:35 | Ballónek

Ballónku-Tys Maldoror těchto dní...přiznám se Ti, že tenhle Tvůj "textíček" pro mne není bez půvabu...:-D*

07.05.2023 16:36:42 | Frr

Tisíceré díky, Frr... Tvůj komentář pro mne není nelichotivý, smím-li to takto vyjádřiti...:)

08.05.2023 00:14:20 | Ballónek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí