Chvála tvoření

Chvála tvoření

Anotace: z chystané sbírky Stíny a naděje, též k recitaci s doprovodem gongu

Krajinou pod posvátnou Fudži
uhání rychlovlak,
stříbřitě bílý jako sněhy na vrcholu,
jak stuha z atlasu
v zelených vlasech stromů,
jak bájný tvor se štíhlou hadí hlavou,
spojený pupeční šňůrou věků
s kresbami prvních lidí
na stěnách skalních slují -
Buď pochváleno tvoření
věcí malých i velikých
smyslných i nesmyslných
krásných i nevzhledných,
neboť bez nich by nebylo
cesty k dokonalosti -
jako Prometheus
dal lidstvu oheň bohů,
jenž plane dodnes
v každém z nás,
aby mohl tvořit zázraky
klenoty pro oslavu Země
i ducha lidského
i ducha svatého
Laudatio!
Autor Dolma, 08.08.2016
Přečteno 418x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí