Vánoce 2016

Vánoce 2016

Anotace: :( :)

Svíčky se spalují na stole v kuchyni
na věnci z větví a vonného chvojí
do velké večeře zbývají hodiny
děti se těší a emoce rojí.

Zas přišla hodina velkého večera
zvonění ukončí nervózní týdny
nejdříve do sebe naperu bechera
jakoby zázrakem jsem náhle klidný.

Ryba se dosmaží na pánvi s olejem
polévka v talíři náramně voní
a trochu vína do sklenic nalejem
než se nám děti pro dárky skloní.

Zas je tu šustění a nálety dětí
papíry lítaj jak větrní draci
dávám je k sobě a poletí do smetí
vánoční náladu vesele ztrácím.

A pak je tu pohádka, co vidím po sté
radši si půjdu svůj dárek číst
a moje chuť na víno pomalu roste
cukroví na tácu nechci už jíst.

Rok se sešel z rokem a život jde dál
měsíc jen chvilku nad hlavou spočine
kolik mě Ježíšek tento rok stál
upíjím částky se slzou ve víně.
Autor Ďábel sám, 16.12.2016
Přečteno 531x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, knihomolka, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí