CESTA

CESTA

Anotace: O jedné cestě, jednom životě a jednom přátelství... 1994

Stojím pod tebou vysoký smrku,
můj stín ztrácí se v tvém.
Vlním se krajinou, v ruce tvou ruku,
zelenou větev v těle prašném.

S trnovou korunou odhodlaně stojíš,
stojíš s hlavou k zemi skloněný.
Mučedníku v hábitu prostém rány své hojíš,
jsi běsnící bouří zraněný.

Čekáš až navštíví tě vánek
a prožene se tvou hřívou z jehličí,
snad doufáš, že ti přivodí spánek,
spánek bez bolesti a zůbů co děsivě vrčí.

Dnes tvá těžká, voňavá hlava
válí se u mých nohou
a já nemohu volat "SLÁVA"
že dotýkám se tě rukou nahou.

Studíš jde z tebe chlad.
Vzpomínám na tvou zelenou duši.
Já věřila jí. Snad.
Než ranil tě šíp z nebeské kuši.

Odplouváš, mizíš mi v dálce
a velké slzy malé víly z řeky, mi kanou do dlaní.
Zbyla tu jen vůně pryskyřice
a mé tiché sténání.

2.2.1994
Autor Eči, 19.08.2004
Přečteno 956x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí