Emanuel

Emanuel

Anotace: ..ten co přes to všechno stejně uletěl...

na co předstírat štěstí ?
na co předstírat slzy ?

vždyť si každý střepama cestu klestí.
vždyť hrát si na konec je ještě příliš brzy...

protáhnout ztuhlý krk, až k nebi,
to jen aby..
jsi uviděl padat hvězdu
a něco si přál...

a jak je to dál?

pak už jen stačí natáhnout dlaň..
a naň ?
se ti posadí motýl !
setřeš mu pel a
on si stejně uletěl..
ikdyž ti na dlani pořád leží
tak čas si klidně dál běží..

,,Tak nazdar Emanueli ,
a nebo jak si se jmenoval,
rád bych tě i pochoval,
ale země by tě zadusila
a duši ven už nepustila.
Tak nazdar volnosti
a rozvaž nám už pouta
a odhoď je do kouta
tak jako strach a srdeční chvění,
vždyť se všechno tak rychle mění...''

rozlučte se vážení ..
s pocity
a bolením zubů
a s tím ,že my jsme já a ty...

rozlučte se vážení ..
s děckými střevíčky
a rozbitými koleny
a s tím,že vše schováte za víčky...

že nechcete?
a proč pak a na co?
že prý.... :

pro další uslzené loučení,
pro další invalidní naději,
pro další věci co nás změní,
pro další duševní zachvění...
Autor slečna Jůlie, 16.08.2007
Přečteno 418x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nac predstirat stesti?.....To aby nepratele nevedeli ze tebou zmita smutek....

Nac predstirat smutek?.....To aby nepratele nevideli ze tebou zmita stesti...

18.08.2007 12:55:00 | UNDEAD

píšu tak jak píšu...
tak jak mi zrovna je a jak mi všechno poletuje v hlavě a kolem srdce...
moje díla jsou spíš takové rychlovky,nerada nad nimi přemýšlím,pak totiž ztrácí to svoje kouzlo a jedinečnost...

17.08.2007 09:29:00 | slečna Jůlie

Určitě se tam najdou dobré slovní obraty, ale ne všechny. Mám pocit, že kdybys na té básni více pracovala, byla by jistě pro čtenáře zajímavější, nehledě na gramatické chyby...

16.08.2007 22:55:00 | medojed

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí