Zahlédla jsem ho

Zahlédla jsem ho

Anotace: Zahlédla jsem ho v houští...

Zahlédla jsem ho v houští.
Byl to jen stín, či déšť, co se spouští?
Byla to představa nebo jen mlhy cár?
Byl to snad on, koho hledám dál?

Zahlédla jsem ho procházet polem.
Tu postavu, lesy, potok, co se vine kolem.
Mihl se jak, jak sluneční světlo
a já pocítila náhlé teplo.

Zahlédla jsem ho mezi skalami.
Spatřila jsem ten obraz, co sílu dává mi.
Ohlédl se a zmizel v zrcadlení
vodní hladiny a nic víc už tu není.

Zahlédla jsem ho v lukách, kolem něj rostlo kvítí.
On sám byl by mi sluncem, které svítí.
Kouzlem se otočil a odcházel dál,
chtěla jsem zavolat, však nezůstal stát.

Zahlédla jsem ho na moři.
Zahalen mlhou, deštěm i vlnami,
byl by si blízký s věrnými dálkami
a pomalu odplouval i se všemi láskami.

Zahlédla jsem ho v oblacích.
Sestoupiv na zem, ke mně se obrací,
konečně je tu, z dálek se navrací.
Anděl, co čekal, až bude čas,
aby byl se mnou, zas a zas.

Zahlédla jsem ho v srdci.
Snad budu šťastná, teď v jeho moci.
Našla jsem toho, jehož jsem hledala,
můj anděl, sen, který jsem vídala.
Autor Christel, 31.08.2004
Přečteno 863x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí