…snad byla jsem tehdy víla…

…snad byla jsem tehdy víla…

Anotace: ...alespoň na chviličku...

Před pohledem zvídavým
utekla jsem v širý lán.
Ten pán!
Mohl za to on sám!
Těžko to teď napravím,
nyní se mu leda zdám…

Dostal se mi do duše
a já kreslila si jeho tvář.
Tak pošetile netuše!
A v jeho očích pak
ta zář,
co jeho zrak
tak krásně rozjasnila.
...snad byla jsem tehdy víla...

Tak co se stalo s tou vílou?
Přece s tou nevinně bílou kráskou!
Láskou jsi k ní kdysi vzplál,
s trémou jsi stál
vedle jejích dlaní
a hleděl pořád jen na ni.
Co by za to dala!
Milovala onen čas,
kdy jen soubor krás
z Tvých očí znala.
Autor Anjobi., 30.09.2007
Přečteno 325x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Výborné... zvláště poslední sloka je ve své nepravidelnosti dokonalá!

07.10.2007 13:27:00 | Bůchví...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí