Miluji, je to Štěstí

Miluji, je to Štěstí

Anotace: Já miluji a ona?

Vyhlížím štěstí, chodí kolem mě
prochází si jen tak chodbou.
a já přibitý na stěně,
obraz s věčnou touhou.

Hřebík od rzi
a obyčejný provázek.
To mi nevadí a přeci mrzí,
že jsem jen pouhý obrázek.

Lidé s obdivem prohlížejí obrazy,
ale mě stěží si všimnou.
Světla už pohasly,
jen ticho a stíny zbydou.

Čekám na oči co uvidí,
víc než ostatní.
Čekám na ruce co pohladí,
co prach odstraní.

Proč jen ty oči nevidí,
ty čisté tahy štětce.
Co na tom záleží,
že neznáme umělce.

Je cítit kouř, zděšené hlasy zní.
Co vše se asi zachrání?
Už hoří i moje chodba
a já vím, že nejsem od Rembrandta...
Autor Mava, 11.10.2007
Přečteno 692x
Tipy 6
Poslední tipující: jenommarie, Aniba, Cecilka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Možná už od dob rytířských
je jemné rámování...
však čas nenechal vůbec znát
stopy v sytosti barvy...

Možná, že hřebík zrezivěl,
to vlhkem v hradu starém...
však ani požár nezničí
tvou duši, která darem...

:o)

11.10.2007 12:04:00 | Cecilka

myslím, že se zajdu podívat na výstavu, třeba nějaký takový obraz objevím

11.10.2007 11:47:00 | Sandra_T

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí