Bílá malířka a černý kníže

Bílá malířka a černý kníže

Anotace: o hledání...

Bílá malířka
rozmazaná touhou horké noci
vpíjí své oči do plátna...
černý jezdec
černý kůň
černá hříva
a černé oči se v mlze noří

Obzor kalí karmínová červeň
rudé slunce zakončilo svou dlouhou pouť
a krev nechává za sebou

V dálce tuší křehké děvče
jemné tahy bělobou
jen horké rty jí zvýrazňuje
před cudnou nahotou
místo něhy jen krvavá rána
halí jezdce s dívčí čistotou
smolná hříva a její černé vlasy
vlají temnotou
marně jí bílou dlaní rozdírá
zda v plamenech vášně
dvě srdce ukrývá

V chrámu bledé noci
pokorná před svým knížetem
svádí bílá malířka
věčný souboj stínu se světlem...
Autor lamiela, 11.10.2007
Přečteno 367x
Tipy 2
Poslední tipující: vodnař, už ne pernikova princezna
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkné. Líbí se...

11.10.2007 20:13:00 | Vladimír P.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí