Och, Světe!

Och, Světe!

Anotace: Toto je vyznání, které se nevztahuje k osobě, nýbrž k čemusi vyššímu. To jen takové upozornění pro romantiky :o)

Och, Světe, Ty přenádherný Světe!
Ty kráso z papíru, Ty šate z kašmíru,
Ty krvi upírů, Ty pivo pod míru!
Jak já Tě mám rád!

Já Tě mám tak rád,
že bych pro Tebe zemřel,
víš to?
Jsi mým největším miláčkem,
jsi malým igráčkem
na chevovém poli.
Ty vojáku s ustřelenou nohou,
ty generále, ty osudu páne!

Kéž bych Tě jen směl políbit,
Ty Achileova čerstvě umytá pato,
Ty bláto,
Ty světe...
Autor Slovánek, 27.10.2007
Přečteno 440x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí