Báseň

Báseň

Anotace: Touhle básní, vzdal jsem hold romantickým básníkům a jejich platonickým láskám. Tímto vyznáním jsem vzdal hold té své Beatrice..

Po noci s vínem, když budím se s kocovinou
Ptám se, Ptám! Proč se lidé potkají a přece minou
Jsme tělo s duší a duše bez těla
Má duše je temná a halí se do šera

Ty jsi však maják, světlo v dáli v bouři
Záře jasná, která temné stíny boří
Však ve mně každá loď jen jeden maják má
Má duše černá,, když tuší, že pro tebe to není ta má

Po noci hýření, po noci s vínem a medovinou
Ptám se, ptám! Proč! A čí to bylo vinou
Že já jsem tady, a ty jsi zase tam
Že šťastný jsem, rád tě mám, a přec mám v duši šrám
Autor Asinar van Martinaq, 29.10.2007
Přečteno 376x
Tipy 2
Poslední tipující: Lota
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi.

07.11.2007 21:25:00 | Lota

Tohle mi tak někdo napsat...Chytla bych ho a nepustila : )

07.11.2007 21:13:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

dobrá... na začátky vážně dobrá.

29.10.2007 21:30:00 | Bůchví...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí