Naděje

Naděje

Anotace: Dokud máme naději, žijeme.

Potok zurčí,
řeka zpívá,
vlny tančí
ty se díváš
na podzimní valčík čirých vod,
tvé oči jsou však zavřené.
Modrá, je barva naděje.

Objímáš skálu,
tvé něžné prsty
dotýkají se zjizveného těla,
té chladné, pyšné paní.
Studená, neživá pomalu umírá.

Ne, v její hrudi bije srdce,
chtělo by zažít lidskou lásku,
ty mu jí dáváš,
hřeješ ho v dlaních
podáváš mu sedmikrásku,
letos už možná poslední.

Co na tom,
že tys jí nikdy neviděla,
drobná chudobka zkameněla
a skála celá štěstím rozkvetla.
Pak nahmatáš bílou hůl
svou věrnou společnici,
Díváš se chvili za skálou
a beze slova odcházíš.
Autor sluníčko sedmitečné, 30.10.2007
Přečteno 362x
Tipy 11
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Dračičák, Pišák, Bíša
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pozoruhodná, líbí...*:)

02.10.2011 14:32:00 | PIPSQUEAK

smekám a spolu s nadějí čekám na další dílko

31.10.2007 14:57:00 | vodnař

Naděje umírá poslední...

31.10.2007 14:35:00 | Pišák

krásné...=) ale co když ta naděje není?nebo se schovává?

30.10.2007 15:59:00 | Simísek

Velmi krásné verše...

30.10.2007 13:56:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí