Buď požehnána...

Buď požehnána...

Anotace: ...zahlédl jsem "Horizont mlhoviny..." Lastura v moři vzpomínek, protiřečí pospolitou.. Nikdo nerozumí hře na věčný život, život ve mě!!!! Vynucené odmítnutí, smíření se s realitou... (Pišák)

Sbírka: Písně odjinud . . .

Nemožné
nevěřit v život věčný
co ukryt je v ženě

Nemožné
Píšeš:
"Nikdo nerozumí hře na život věčný
život ve mě!!!!
Vynucené odmítnutí, smíření se s realitou..."

Probouzím paměť ze strnulé setrvačnosti
Hra na život věčný
odvěký zázrak trvání našeho bytí
Našeho
i toho všeho ostatního

Ti
kdo nerozumí hře na věčnost
Ze strachu o své beznadějné sny
které stejně skončí v koši historie
z obav o mámivě šalebnou
neplodnou existenci...
Ti té hře nerozumí

Zatím co zpíváš jen tak
svůj oblíbený šanson
Rozsévač
ztracený v pustině
hledá Tě

Tam někde
v bezbřehé poušti
za tisícerými přesypy času
Pro kouzlo a čaro bytí
Rozsévač sedí u malého ohně
z trávy a palmového listí
a přemýšlí o Tobě
a o Tvé hře na život věčný

Čaro se zvolna rozplývá
v té fatamorganě okamžiku
kdy není ten kousek úrodné prstě
nebo plodný klín
Šeptá poslední pohasínajíci hvězdě:
"Buď požehnána mezi ženami
i plod života Tvého..."

A se svítáním skloní obličej do prachu pouště
Tiše opakuje svou modlitbu
Než zvolna se rozplyne podivný sen...

V krvavém zrození dne zaslechneš ozvěnu:
"Buď požehnána mezi ženami
i plod života Tvého....Amen!"
Autor Těšínský, 02.11.2007
Přečteno 465x
Tipy 8
Poslední tipující: Pišák, Lota, Romana Šamanka Ladyloba, okapovaroura, mamina
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...nádherná ....jinak to říct nedokážu ...je MOC ...KRÁSNÁ

05.11.2007 20:49:00 | pavlis

Zaskočil si mě, citování mé básně a následná tvá reakce ve mě vyvolala pocit těžko popsatelný.
Slovo dík si zasloužíš, přečtu si to ještě jednou zkusím to celé pochopit a smířit se s realitou...

03.11.2007 16:27:00 | Pišák

sny jsou sny

02.11.2007 23:22:00 | okapovaroura

:-) líbí

02.11.2007 22:16:00 | mamina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí