Srdce ze dřeva

Srdce ze dřeva

Anotace: Věnováno Katce H. ze Slané, protože je to v podstatě její práce :-)

Daleko, tam kdesi
za černými lesy
Na své dlouhé pouti
potůček se kroutí
Voda píseň prozpěvuje
po hladině tiše pluje
srdce ze dřeva

V tu chvíli blízko potoka
kde stojí lávka vysoká
jde zlehka krůček po krůčku
Vstříc písni toho potůčku
Dívka pihatá ve tváři
Z vody na ní zazáří
srdíčko ze dřeva

Uběhla jen chvilka malá
V očích dívce jiskra vzplála
Třeba je to láska pravá
Která jí dnes symbol dává
Už hoří touhou chtít
z té vody chladné vylovit
Malé srdce ze dřeva...

...Kdysi jsem šeptal prameni
že chtěl bych vyslat znamení
Dívce krásné jako sníh
s obličejem plným pih
Aby tam v dálce za lesem
věděla že někde jsem
A nemám srdce ze dřeva!
Autor Cap, 26.11.2007
Přečteno 521x
Tipy 6
Poslední tipující: Tomáš Marný, pejrak, lennerka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Umím si ji představit taky jako písničku... je krásně, nevtíravě něžná. Líbí :)

26.11.2007 21:01:00 | lennerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí