Už v tebe nevěřím

Už v tebe nevěřím

Anotace: "Nepřestala jsem tě milovat, jen jsem se naučila bez tebe žít. Nebylo to snadné, ale bylo to snažší než zapomenout." (napsána 13.12.2007)

Už v tebe nevěřím, ty krásná dámo
už v tebe nevěřím, anděli bez křídel
přijdeš a vezmeš, co je komu dáno
vezmeš cit, naději, víru, vše co měl.

Vezmeš i duši a nejhorší jest
že vezmeš srdce a na kousíčky rozbiješ
ale já pro tebe mám nejvyšší trest-
v mém srdci už nežiješ.

Už v tebe nevěřím - děti v parku
už v tebe nevěřím - za ruku se vedou
už v tebe nevěřím - jen chvilka spánku
už v tebe nevěřím - do pekla s tou ženou.

Zpívají něžná i proradná
krutá i bezradná...
ale co o ní ví? Pohladila, zahodila
zklamala i ublížila...v hrobě teď spí.

Pohřbila jsem tě hluboko pod černou zem
tam, kam smí jen poslední kapka naděje
a chci ti říct, já tu stále jsem
jenže v mém srdci se již nic neděje.

Už v tebe nevěřím - pohřbená spíš
už v tebe nevěřím - co o mě víš
už v tebe nevěřím - ohni se mnou pojď
už v tebe nevěřím - potápí se loď.

Tak sbohem, černé plachty, rakve jen
tak sbohem ty zvláštní něžná vílo
tak sbohem, měla jsem zvláštní sen
že umírat by se ti zalíbilo.

Celý život jsi byla vrah, teď umíráš.
Jaké to je? Možná jsem jediná, kdo tohle dokáže
a všechnu svou krásu a jas náhle pozbýváš...
kdo vlastně vyhrál se časem ukáže.

Už v tebe nevěřím, ty krásná dámo
prý se bez tebe nedá žít
co se dá dělat, asi je to tak dáno
možná si budu muset i svůj život vzít.

Tak sbohem, lásko má
jen spi a čekej na vykoupení
jako bestie nádherná
po které touží zatraceni...
Autor mauvais-ange, 14.12.2007
Přečteno 458x
Tipy 3
Poslední tipující: Charibeja, Zweiblumen
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pochopila jsi to správně, děkuju :)

27.02.2008 20:06:00 | mauvais-ange

Jestli jsem to správně pochopila, tak je báseň o lásce - o tom sladkém i hořkoslaném citu. Povedla se ti! :)

27.02.2008 18:21:00 | Charibeja

Bolí to, co...:( "možná si budu muset i svůj život vzít" ...pls, to ne..:( :'(...ona za to nestojí...

15.12.2007 10:49:00 | Monysek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí