Do očí

Do očí

Anotace: Někdy stačí celé hodiny sedět, neříci ani slovo a přesto mluvit ...

Sedíme na proti sobě
topíme se v tichu,
které tady žije.

Hovoříme skrze oči obě.
Cítím lehké šimrání v břichu,
ale není to tím, že venku lije.

Jeden pár zelený druhý modrý
a mezi nimi černá pláň,
ledňáček mezi nimi zprávu prodlí
Mrtvá slova, která dopadají naň
z kterých chodívá pít křišťálová laň.

Sedím proti tobě zlámaná a prohlý.
Naberu jich několik a dávám ti pít,
ale vypaří se, jak pára v horkou dlaň.

Sedíme proti sobě do očí si promluvit,
Do očí tisíce otázek šlehá
oheň uhasím jen odpovědí žárem
skrze pláně černé hoří něha
když sedíme proti sobě a oči si lámem.
Autor Prousan77, 14.12.2007
Přečteno 411x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí