Špatný mejdan

Špatný mejdan

Anotace: Moje zklamání z toho, co život přinesl, mi zároveň dodalo pocit dalšího postupu k dospělosti...

Po noci plné křivého zpěvu,
špatného vína a nevhodné hudby
Po noci ne zcela prázdné na něhu,
čekali hosté však plnější sudby
Dost měli v hlavě, přec nálada marná
Budí je skutečnost trapná, kárná

Bolehlav kazí už tak špatné ráno,
kalné a šedé jak podzimní nečas
Nahým je zima, utkání odehráno
Hajdy zas domů! Žízně už nehas!
Není co hasit, není čím
Iluze odnesl z cigaret dým

Všichni jsme vehnáni na tenhle mejdan,
o kterém staří tak úžasně pějí
Před ním se smějeme, hej ty!, hej tam!
Po něm nás ideje hořce opouštějí
Vstupujem' do víru, když dětství končí
S napětím sledujem' kdo a jak tančí

Ach, tahle párty, brána dospělosti -
Hostina lásky, vztahů, zamilovanosti.
Autor Slovánek, 09.01.2008
Přečteno 388x
Tipy 2
Poslední tipující: Liv, Demedalex
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Slovánku, Tvůj mejdan mě olovil, i pro to, že jsme měli včera mejdan firemní...ačkoli je mi tolik let, to vše někdy zavání krásnou nostalgií. Dík za koment, ať jsi to myslel jakkoli.

04.02.2008 23:26:00 | Liv

Chodit tam je skoro ztráta času... teda to je můj osobní názor.

02.02.2008 02:10:00 | Demedalex

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí