Tma

Tma

Anotace: Co říct? Moje první dílko v životě. Nejdná se přímo o rýmovanou báseň, spíš o volný sled myšlenek někoho, kdo se vrátil do reality ze svého nádherného a vysněného světa...

Je to milenka, která je s tebou,
zahaluje celou tvou duši.
Je ti s ní blaho i když jsi sám,
nepustí tě k jiné ženě.
Na začátku se jí pro svou
spokojenost zahalíš.
Jsi spokojený a šťastný
naplňuje tě dokonalým citem.

Citem-Necitem

Tvá duše odpluje po černých
mracích do krajiny věčného
nic.
Necítíš nic. Ani radost ani
bolest. Ty dva city, které
ve svém střídání naplňují
člověka pravým štěstím.

Jednou však poznáš silnější
než je tma.
Někoho, kdo tě láskou,
štěstím a radostí naplní.

Tma. Tvá věrná družka tě
nepustí.
Duše se ti bude převalovat
ze strany na stranu.
Rozpukává tě jako kámen.
Budeš se rozhodovat mezi
věčným světlem a věčnou
tmou.

Možná zůstaneš věrný tmě.
Žil jsi s ní dlouho a
spokojeně.Váš vztah je
sice monotónní, ale je to
tvá jistota. Kromě života
jediná jistota. Ani tvůj
život není jistý.Musíš ho
opatrovat.

Rozhodni se pro světlo a
tvůj život se úplně změní.
Staneš se jiným člověkem.
Světlo prozáří tvou duši.
Budeš žít jinak.

Lépe či hůře?

Příhodná otázka.

Tvá duše je černá,
chladná a kamenná.
Jestli je schopna
nějakého citu, musíš
vědět ty sám.

Pokud tě tvá milenka
už natolik zaslepila a
obtočila si tě kolem
prstu, jsi pro cit mrtvý.

Najdeš-li v sobě trochu
síly a odvahy postavit
se své milence můžeš
zvítězit.
Autor emik, 26.01.2008
Přečteno 344x
Tipy 5
Poslední tipující: Elisha, aniger, ilona
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak vítej - a dobrý, dej se do toho !!

31.01.2011 20:42:00 | Elisha

chápu. taky jsem tím prošla.

11.05.2010 20:12:00 | aniger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí