Měsíc

Měsíc

Anotace: Já štěstí měla na své straně a s Měsícem se náhle setkala. S odvahou balancovala na hraně. Zeptat jsem se zdráhala.

Měsíc se vzdálený být zdá.
V jeho záři se tajemství skrývá.
Vždyť obklopuje ho tajemná tma.
Otázka: Kde ve dne přebývá?

Vídám ho občas na zemi
jak odraz ve vodě čiré.
Bohužel vždy zmizí mi.
Musím čekat, než zas přijde.

Však nápad mi múza dala.
Zjistila jsem kdy sestoupí.
Však místo jsem neznala.
Snad smůla mi z cesty ustoupí.

Já štěstí měla na své straně
a s Měsícem se náhle setkala.
S odvahou balancovala na hraně.
Zeptat jsem se zdráhala.

Nakonec odvaha převážila nedůvěru.
Já našla slova správná.
A potvrdila tu pověru,
že existuje k němu cesta dávná.

Našla jsem skrytou cestu k němu
a další setkání dohodla.
V jeho záři zahlídla něhu.
„Láska“ se do srdce opět vlila.
Autor Adeleide Gregory, 27.01.2008
Přečteno 321x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí