Pod hladinou kouře...

Pod hladinou kouře...

Anotace: Ach, Lucko, Lucko... (a ty, drahá, si z ní nic nedělej, naštěstí není o nás ;))

Pod hladinou kouře, v řece olova
pomalu, houpavě, klesajíc ke dnu
odnáší štěstí stará, rezavá podkova.

Ale to nevadí, my máme ještě jednu!

Máme každý svou krásných fotek skříňku,
tak vytáhnem z ní další osudovou
fotku toho, jenž nám byl dán do vínku;
na místo staré teď pověsíme novou.

A každý večer před spaním se kouknem
do tváře ne svojí, trochu jiné tváři
a tiché "mám tě rád" jí bez ostychu brouknem.

A každé ráno pak třebas přečteme si v snáři
a nebo v novinách co znamenal náš sen
o mrtvé mouše a o srdíčku v mracích,
třeba že šťastný zase bude nový den,
nebo že z jihu dorazí tažní ptáci
a s nimi jaro a s jarem někdo třetí.

Tak naše city se jako mlha ztrácí,
stejně jak podkova, jež vodou ke dnu letí.
Autor Bůchví..., 05.03.2008
Přečteno 331x
Tipy 8
Poslední tipující: pejrak, malá čarodejnice wiggová netopýrková, Psavec, kavec, Bíša, Romana Šamanka Ladyloba, Noc17
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, vlastnické právo:-), vážně? hezká je...

08.03.2008 08:39:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

ale ztratit se neznamená nebýt. co se ztratí, se dá ještě najít. pokud to nenajde někdo jiný

07.03.2008 14:32:00 | Já Esther Ruth

...je taková něžná i když z ní cítím určitý smutek Jirka

05.03.2008 19:14:00 | kavec

:o) moc krásná

05.03.2008 16:11:00 | Noc17

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí