Jsi silná...

Jsi silná...

Anotace: zase jednou tristní večer...

K smrti bledá bezkrevná
kam vydáš se když jsi opustila
jistoty věží svých?
Už svežest zlátnoucích luk a sládnutí úst Tě nezhojí?
Kam proplouváš zšeřelou krajinou předjaří?

Odváta za kopce, z nichž prý,
jsi skrze oblaka viděla tu tvář
pro níž se tvým šatem stane zoufalství
a v tomtou šatu s mrazivou nutností
v kalném pohledu vdechneš věčný plamen.

Pak přijde mráz a ten běs nezkrotíš
Já vzdálen v prostoru i čase
zajat v objetí bukového háje
z hudby co z dály k večeru přichází
rozeznám tvůj křik

Ty mě i já tobě oceánem mizérie
v němž za děsného dne bude zrozeno
to čemu bylo dáno mít na námi svou moc.
Já dalek tobě v čase trvání snu,
už cítím, že až se setmí vykročíš všemu vstříc.
Trpným úsměvem já uvítám ten krok...

Chceš-li, tedy tak to bude
jsi silná..
Autor GM, 07.03.2008
Přečteno 444x
Tipy 10
Poslední tipující: ludmil, Romana Šamanka Ladyloba, Ctěný pán, Pišák, drsnosrstej kokršpaněl
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

máš zajímavé a hlavně pěkné básničky

14.07.2008 14:03:00 | strašidýlko-střapatý

Líbí se mi v tvých básních ten dramatický nádech. I tady se vyskytuje.

12.07.2008 12:45:00 | ludmil

Velice působivé. Přeji Ti, aby se vrátila.

06.04.2008 00:00:00 | Ctěný pán

musí se krásně nést prostorem při recitaci...

13.03.2008 21:52:00 | drsnosrstej kokršpaněl

nečetla se lehko a nemůžu říct, že jí úplně rozumím, ale nějak mě donutila přemýšlet.. a lásce samotné a o zimě a spoustě dalších věcí, co odchází a vrací se, a někdy ne...

12.03.2008 20:46:00 | Trdlo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí