Lovec a šelma XXVII.

Lovec a šelma XXVII.

Anotace: v mysli bývá často s ní...

Sbírka: Lovec a šelma

Když pro zásoby jel naposled,
majitel smečky fenu mu ukázal,
líbila se mu na první pohled,
odejít bez ní zkrátka nedokázal.

Co na tom, že nebyla už štěně,
že nemocí ztratila bystrý sluch,
získala si ho zcela nechtěně
a on od mala byl dobrodruh.

V psí smečce nemohla dál zůstat,
stejně musela by v kotci být,
proč tedy volnost ji nepřichystat,
přírodě dokáže se přizpůsobit.

Byla tažný pes, možná ten nejlepší,
pak rána osudu zasáhla,
přišla nemoc, horečky nejvyšší,
smrt stála tam a ruku vztáhla.

Ještě neměla osudem dáno,
tak brzo ze světa odejít,
tažné síly nebylo ji dopřáno,
tak nemohla dál se smečkou jít.

Tím pádem možnost dostal lovec
v jejích očích smutek zahlédnout,
a tak rozhodl se nakonec
společenství své jí nabídnout.

Když odváděl jí, vnímal radost,
s jakou kotec opouštěla,
být venku nemívala možnost,
cítil, jak touhou se chvěla.

Cítila z něj přírodu,
kabát měl plný známých pachů,
snad nejde jen o náhodu,
odmítla se oddat strachu.

Ve srubu teď spolu žijí,
už tolik sám si nepřipadá,
však ve snách vidí šelmy šíji,
že chybí mu, často ho napadá...
Autor Lorraine, 01.05.2008
Přečteno 376x
Tipy 28
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, čertíček, Meriel, vodnař, Petbab, pavlis, labuť, NikitaNikaT., Kozoroh 1, Anastacia-Jane, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to asi bude...

01.05.2008 20:39:00 | Bíša

Moc krásně pokračuješ, ale přijdou komplikace. Žárlivost.

01.05.2008 17:47:00 | Psavec

Šelmi mi je líto. Feny však ne. Svoboda je to nejcenější. Krásný příběh.

01.05.2008 16:04:00 | Čarokrásná dívka od vedle

Jo, je to smutný a nádherný obě dvě...je to dojemný příběh

01.05.2008 15:54:00 | Lachailla

Krásné, slzička mi z toho jde po tváři ...

01.05.2008 15:51:00 | toužím.jít.dál

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí