Slitovná řeko písku

Slitovná řeko písku

Anotace: Krajině, kterou znám jen matně - poušti, jejíž žár chladí smutek a vyprahlost odplavuje nepokoj.

Slitovná řeko písku
V sobě moře rozvírající
Chvěješ se přísvitem mrazivosti rána
Zalykáš se vlastním žárem
V prachu se zvedáš k obloze

Viděla jsem tě v úsvitech
Dýchala jsem pro tebe nejtemnější půlnoc
Nevím už kolikrát
Choulila jsem se v tobě
Poprvé
I naposledy

S tvým pískem a marností
Blaženě jsem usínala
Mnohokrát
Navždy
Nejsi mi nepřítelem
Tvé ticho je nekrásnějším hlasem
Tvá samota lékem

Jednoho dne znovu skloním hlavu
A políbím písek
Milejší než nejčernější hlína
Sušší než vyplakané oči
Pak se vrátím
Přečteno 499x
Tipy 15
Poslední tipující: Oslice, pejrak, Myrja, drsnosrstej kokršpaněl, a_tao, LisSe, WhiteSkull, sophia92, blue, hanele m., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

má zajímavou náladu a nádech, chytne

17.05.2008 20:57:00 | drsnosrstej kokršpaněl

...vrať se...

04.05.2008 18:53:00 | blue

zvláštní- číst u nás vyznání poušti, zní to hezky a hodně tajemně a exoticky :o)

04.05.2008 18:47:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí