Láska a nenávist

Láska a nenávist

Anotace: ...

Láska, ta v sobě velké srdce nosí,
nenávist, ta zase všechno po sobě skosí.
Láska a nenávist mají k sobě blízko,
láska je nahoře a nenávist hodně nízko.
Hledají k sobě celý život cestu,
jako ženich svoji krásnou nevěstu.
Záleží na každém z nás, zda tu svou cestu najdou,
nebo jedna po druhé pomalu zajdou.
Láska je, když jeden druhého má rád,
když se za svou lásku chceš všude prát.
Nenávist, tu skrývá v sobě každý z nás,
je jenom na nás, kdy začne studět jako mráz.
Jednou mi kdosi řekl: "Z lásky malý krůček k nenávisti"
a já tomu dotyčnému nevěřila dosti.
Měl ale pravdu on to všechno prožil
a velká muka kvůli tomu zažil.
A proto svoji lásku v srdci mějte
a nenávist tu nikdy neskrývejte.
Pravdou je, že v každém z nás jedna dříme,
a záleží na nás, kterou z nich probudíme.
Autor Nanýsek, 20.06.2008
Přečteno 389x
Tipy 3
Poslední tipující: tato22, Sandra_T, Petbab
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pravdivá

20.06.2008 14:00:00 | Sandra_T

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí