Až půjde jednou k oltáři

Až půjde jednou k oltáři

Anotace: O tom, že ona nám většinou nezůstane a musímě si najít něco, co ano. Takhle to většinou bývá, no ne?

Až půjde jednou k oltáři
a nebude to dlouho trvat,
mně slza zkane po tváři
k provlhlému polštáři.

Ona neví, že jsem ten,
kdo miluje ji víc,
kdo každou noc a každý den
čeká na to, až vyjde ven.

Jen jedno přání, kéž by mi mohla splnit,
ať řekne "jakoby se stalo",
jen tehdy by se mohlo mé štěstí naplnit,
ze srdce a z lásky ji dlouze políbit.

Tím se však honosí jen pohádky,
jež neskutečností těší,
já sám mám těžké začátky
a konce ještě těžší.

Co zde je,
zůstane tu a bude mě hřát,
zatímco skutek uteče a on vezme si ji rád,
ta milovaná zůstane mi napořád.
Autor Zinda, 16.07.2008
Přečteno 357x
Tipy 5
Poslední tipující: s.e.n, d.i.z.z.y, Mraveneček, Květka Š.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň je krásná.

15.08.2008 21:53:00 | s.e.n

I to se zadaří jít s láskou k oltáři...

16.07.2008 11:03:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí