Nepostavím chrám

Nepostavím chrám

Anotace: (tak a ted po menších technických obtížích se mi to snad povede uložit celé a ne jen první větu)

Namaluji obraz. Už ted si chystám skicu.
...dennodenně zastavíš mi srdce...
Je to představa, je to netknuté plátno.
...je to chvíle křeče v mých útrobách...
Ten nezrozený výtvor má již jméno.
...a slzy studí do ticha když usínám...
A na mém náhrobku at stojí vytesáno.
...umřu ve vakuu jež mne od tebe dělí...
Malířka obrazu bez jediné barvy.
A jméno "Marnost mého soužení pro tebe"

Vytesám sochu. Už ted zarývám dláto.
...zbytečně namlouvat si konec nebudu...
Dláto se noří do tvých světlých vlasů
...bolí tě smrt víc než mě má posedlost?...
Je to jen iluze, to prapodivné zdání.
...přesto ve mě trčíš dál bez mého vědomí...
Však kdo by tě v sochu vytesal, strnul by.
...jen občas vylezeš a mučíš mě svou dálkou...
Strnul by a nechápal, jak ses do mne vloudil.
...tvá skořápka je to poslední co mě k tobě táhne...
A lidé nechápou nevyhnutelnost nás dvou.
Socha nese jméno "Proti nám je celý svět + my dva"

Postavím chrám. Na prastarých základech.
...na místě zříceniny rozsáhlého kláštera...
Jsou pevné, jako pouta
co vězní člověka v jediné osobě.
...namísto ní tu stojím já,
věky a trápením stejně zřícená...
Bude to katedrála beze stěn a bez střechy.
...kdybys jednou přišel, abych tě už zdáli viděla...
A místo nich jen mohutné listnáče.
...možná bych se zblázdnila štěstím,
než bys došel až ke mne...
Však mou katedrálou duní lomoz motorových pil.
...mé sny se bortí k ránu, realita zvečera...
Jestlipak tě některá přeřízne?
...krvácím pod sutinami snů
a lístečky mne hladí po tváři...
Nedokážu už nic než myslet na tebe.
Nenamaluji obraz.
Nevytesám sochu.
Nepostavím chrám.
Autor Sh' Abůn, 25.07.2008
Přečteno 393x
Tipy 8
Poslední tipující: blue, Romana Šamanka Ladyloba, Rbb
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

moc hezké

26.07.2008 15:37:00 | Myrja

ano ano láska je velký zdroj inspirace
z jejího popudu vznikají ta nejlepší díla!

a toto dílo je moc pěkné. obraz, socha, chrám

příště můžem změnit svět
odvrátit komet let

přebarvit oblohu
a přeskupit souhvězdí

víc napsat už nemohu
přeji Ti štěstí! :)

25.07.2008 12:39:00 | blue

báseň se mi moc líbí
formu ať Ti posoudí někdo jiný,
pro mně jsou podstatní pocity a obrazy, co ve mně vyvolává

!ou ou!", ó jak známe pocity ...
ani tomu není ještě tak dávno ...

jestli budeš sama chtít, přeji aby se ti taky povedlo "Osvobození" ... je to pak obrovská úleva :)
ale zatím ty pocity a ten vír myšlenek můžeš brát jako
úžasný zdroj inspirace :)

měj se hezky :)

25.07.2008 11:12:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí