Láska a slzy

Láska a slzy

Anotace: **********

Láska je náruč emocí
A studna plná slaných kapek
Láska je sestrou nemoci
Přes zvlhlé oči černý šátek

Láska je v srdci proměna
Klíč k tajným dveřím hříchu
Láska je nářků ozvěna
Promlouvá ústy smíchu

Láska je víra v lepší svět
A bludiště plné zrcadel
Láska je cesta co vede zpět
Někdo ji trním osázel

Láska je v očích prozrazena
A ve výkřicích tonoucí
Láska je studem zahalena
Však látkou ohněm planoucí

Láska je jako slza slaná
Když jazykem ji ochutnáš
Stejně je krásná uplakaná
A hřeje když ji zachováš

Láska je velmi obyčejná
A ukrývá se v každé tváři
Přesto je pořád čarodějná
Když plány králům zmaří

Láska je srdce poezie
A verši dotýká se nebe
Před ní se nikdo neukryje
Chci tebe, Tebe, TEBE...
Autor Jan Čihoský, 28.07.2008
Přečteno 474x
Tipy 7
Poslední tipující: Patrik Mališ, Holis, WhiteSkull, jedam, SZN
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Moc hezké. Ale co mě trošku zamrzelo je to, že v prvních odstavcích začínáš každý druhý řádek slovem Láska. A náhle v pátém odstavci přijde zvrat a Lásku dáváš jen na první. No nevím, trošku jsem se u toho pozastavila. Možná mě trošku zamrzelo, že to zkazilo dojem z pohledu na zpracování díla, ale jinak musím smeknout, protože báseň je to skutečně moc hezká, milá, jemná :)

28.07.2008 01:30:00 | 0-0

Krásné vyznání

28.07.2008 00:49:00 | SZN

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí