Báseň o rose

Báseň o rose

Anotace: Rosa jsou slzy Slunce, ale nevíme, jestli slzy štěstí či smutku...

Setři mi z víček rosu,
rychle, než upadnu do patosu,
setři mi z víček rosu,
abych cítil tvůj tep
pulsující v konečkách prstů,

abych zpod víček zahlédl
tvoji čáru života.
Na každé ráno jedna kapka rosy
a fantazie hned realitu kosí,
na každé ráno jeden dotek něhy,
blízký jak srdci krev
a vzdálený jako mořské břehy.

Na každou kapku rosy jedno ráno,
kolik rán, tak dlouhá čára života,
jak dlouhá čára, tak dlouhá samota,
kolik samoty, tolik kapek rosy.

Rána jsou tichá ve tvém stínu,
než pozveme lásku na hostinu
a než fantazie nabrousí svou kosu
setři mi, prosím, z víček rosu...
Autor malý medvěd, 02.08.2008
Přečteno 1104x
Tipy 10
Poslední tipující: Jahodová kopretina, Egretta, Mraveneček, Myrja, okapovaroura, jusTMee, Caracol
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásné...

02.08.2008 15:22:00 | Caracol

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí