Pamatuješ?

Pamatuješ?

Anotace: Jaké to bylo,když...

Sbírka: My favorite

Slunce vychází majestátně a celé krvácí.
Asi se odřelo o hory na východě.
Nebo možná o ty věže co se i v bezvětří kymácí.
A člověk z paneláku křičí: „Napnout plachty!“
Myslí si,že jsou to lodě.

Začíná den teplý a upřímný jako tehdy.Pamatuješ?
Opřená o zábradlí zvedla si hlavu a začala zpívat.
Do toho si povídala všechno co tě napadlo a slíbila mi,
že to namaluješ.
Zavřela si na hodinu oči a divila se,že nemůžeš se dívat.

Já jsem byl v tu chvíli zmatený s kytarou v ruce.
Pocit nezávislosti mě obalil marcipánem.
Popadla si mně a začala tančit tango ani ne moc prudce.
Byl jsem v tu chvíli jak se říká „Ve vlastním domě vlastním pánem.“

Na nebeskou scénu vystupuje měsíc v roli povaleče.
A probodává drzého slunečního herce atrapou meče.
A tak slunce znovu upadá do krvavého západu jako tehdy.Pamatuješ?

autor:Petr Z
Autor Petr Z, 18.08.2005
Přečteno 443x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí