Miloval jsem jednu dívku

Miloval jsem jednu dívku

Anotace: ***když přemýšlím o každém řádku, miluju ji pořád***

Miloval jsem jednu dívku

Letmý dotek strun co všemi smysly prochází
Paprsek slunce co do všech směrů v kapce rosy vyrazí si
Údolí mlhou skryté co zahaluje výdech lesa
Bystřina spěchem bílá objímající skaliska
Vůně každého rána rozechvělá bytím
Odraz na rozvlněné hladině života
Milá tvář na chvilku znehybněná sněním
Vůně co přeběhne ti cestu a náhle změní směr
Konečky prstů tvořící ten magnetický svět
Jas v očích lásku rodí v slaných slzách
Křivku těla co nezná chladných pohoří
Polibky v dešti - slova jež touží po slabikách
Oázy klidu co horám písku dávají smysl

Změnila mě…

Osamocený úplněk ve svědomí neřesti
Náruč plná té nejjemnější bolesti
Rozprostřená louka zjitřená barvami štěstí
Jaro co uniká mi stále mezi prsty
Kvítek co zmizí v proudu řeky
Krajina bez míst kde hladem trpí
Teplo na konci žíznivých hlubin fantazie
Anděl co krev si mezi křídly neukryje
Okamžik za horizontem zbytečných slov
Slunce když vyjde si na polední lov

Nezapomenu

Miloval jsem jednu dívku
Autor Jan Čihoský, 15.08.2008
Přečteno 509x
Tipy 7
Poslední tipující: synanceia, Kett, Patrik Mališ, Hannazka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásné,
bez lásky by měl svět méně barev,
st

31.05.2012 16:06:35 | synanceia

Nádherně dýchá láskou a touhou... snad trošku smutkem?

15.08.2008 12:26:00 | Hannazka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí