Lovec a šelma XXXVIII.

Lovec a šelma XXXVIII.

Anotace: ...máma je záruka klidu...

Sbírka: Lovec a šelma

Do jeskyně vchodem světlo vniká,
do koutů stín se však usadil,
slabými hlásky strach ven proniká,
celou dobu se v nich hromadil.

Jsou schoulená a bojí se sama,
slyšela rozrušený její hlas,
konečně objevila se máma,
je zpátky, tak mohou být klidná zas.

Okamžitě se k nim přitulila,
jazykem jejich srst olízala,
koťátka rázem se osmělila,
strach jako by zázrakem smazala.

Napila se mateřského mléka
a pak spokojeně usnula,
ať už je ve snu nic víc neleká,
šelma je k sobě přivinula.

Proč jen mu tak věří, ptá se sebe,
má mláďata, může je ohrozit,
vždyť jisté je jen nad hlavou nebe,
teď znovu na ně může narazit.

Myšlenky nyní honí se jí hlavou,
příště bude muset být rozvážná,
přece musí být pro ně matkou pravou,
ohrožení mohla by být vážná.

Koťátka už klidně spinkají,
jemně přitisknutá ke své mámě,
jen chlapečkovi víčka mrkají,
že by sen o malé velké šelmě?

Uklidněná zavřela oči,
aby oddala se také snění,
do dalšího dne zas vykročí,
až Měsíc svou pozici změní...
Autor Lorraine, 17.08.2008
Přečteno 362x
Tipy 31
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Meriel, Vlk v rouše, el viento, malá a šikovná, Iva Borecká, s.e.n, vodnař, labuť, Kozoroh 1, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdyby tak i ta člověčí máma byla vždycky zárukou klidu..Moc hezké"o)

20.08.2008 07:04:00 | Iva Borecká

Tato část je hezky snová.

18.08.2008 20:49:00 | s.e.n

Kočky jsou vzorné mámy.

17.08.2008 22:23:00 | Psavec

Miluju kočky...zrovna teď máme pět malých mrňousků...;)
a navíc je úplněk...čas toulavých koček...;)

17.08.2008 21:26:00 | Severka

Šelmy - velké poučení pro lidi!

17.08.2008 20:33:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí