Mé zemi

Mé zemi

Anotace: srdeční záležitost

Když bory šumí a luka libě voní,
pak srdce moje touží jenom po ní ...

Vnímám tvou barevnou nádheru očima,
tlející listí i bělavost poupat.
Jsem prolnuta vůní, jenž k slzám mě dojímá,
když nad tebou započne nový den stoupat.

Cítím jak prolínáš do srdce poutníků,
z dalekých krajů sem kroky zas vrací.
Jsi múzou i nevěstou zbloudilých básníků,
jež krásou tvou dojati hlavu svou ztrácí.

Z tvé zeleně lesů a zrcadel rybníků
vůni tvou ráda dýchám.
Z pramenů řek a horských tvých průsmyků
známý ten nápěv slýchám.
Autor jita.1965, 04.09.2008
Přečteno 484x
Tipy 21
Poslední tipující: Holis, okapovaroura, poustevník Jirka, Milásek, Bíša, Myrja, vodnař, WAYWARD, labuť, Káňátko, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tak ta je nádherná:o))

07.09.2008 22:29:00 | Holis

...navrženo na text nové hymny :-)

04.09.2008 11:15:00 | WAYWARD

Krásná poklona matičce zemi :o)

04.09.2008 10:14:00 | labuť

ST! pěkně vyjádřeno, ale myslím, že o malučko víc se mi líbí celičký střed.

04.09.2008 06:16:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí