Markéta

Markéta

Anotace: tobě

Píšu ti Markéto
dopis co láskou voní
vzpomínám na léto
co bylo loni
v zahradách klášterních
pod jabloní.
Tam nocí jsme sčítaly
hvězdy jak stáda koní.
Ke mně ses choulila
třásla zimou
a já žil v naději
že naše těla splynou
pak vítr rozfoukal listí
krajem
telefon řekl mi
že prý už nemáš zájem
noci jsou studený
a hvězdy spočítaný
déšť píše na stěny
ona má jiný plány
tak jak je to Markéto
napiš mi alespoň psaní

ať k smutku mám zaseto
než polknu oko vraní..
Autor zenge, 15.09.2008
Přečteno 367x
Tipy 11
Poslední tipující: xavian, Duhová, Holis, melebele, Jiparo, Myrja, Triffid Kolbe, danaska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná, jen to oko nepolykej :)

15.09.2008 13:32:00 | melebele

Tahle báseň se mi moc líbí. Doufám, že se bude líbit i Markétě.

15.09.2008 10:59:00 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí