Za dnů deště

Za dnů deště

Anotace: Nemusí pršet, stačí když...

Za hebkými rtíky ústa plná perel
Jahodový rozmar voňavý a křehký
Do koruny sekvojí smí jen dravý orel
Pronikám do tebe- divoké řeky

Zmastím první-poslední pro naše akty
Jdi za světlem, nemůžeš mě nepotkat
Fousky od kakaa mi natrhnou koutky
Ležérní nedbalá elegance nastokrát

Zavři oči – přisávám se
Zatni pěst – zlobím jak čert
Našpul rty – vzdávám se
Oddej se – to není žert

Prokletou krajinou proběhnem obezřetně
Čas k sebeučení rozdělme si napolovic
Ve dnech bez elegance drž mě, veď mě
Nastolím ti vládu rozumu s dotykem tvých plic

Duše zasněná v polích bergamotu
V ruce prošlá jízdenka do stanice ZOO
roztančeni na Amorově hrotu
zažehnáni žahavě žhavou medúzou

Prolíbáni životem, prostýskáni samotou
vidím tě - kvete ve mne každý cit
zvedla jsi nade mnou svou sukni rozvlátou
chci tě teď a tady, nechci se zastavit

Na tvá ňadra pryští slzy temné oblohy
Dmou se-krotím je vším možným po ruce
Měsíc se stydí sledujíce ty polohy
Svíjíme se-nevysmeknu se již více
Autor Mladý pán P., 13.10.2008
Přečteno 505x
Tipy 9
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Poštovní holub, hanele m., Jiparo, igniss, strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

za dnů deště ... hm

20.04.2010 09:55:00 | J sh' T r' k

je tam několik moc pěkných spojení a veršů (třeba bergamotu - hrotu)... ale na druhou stranu zas místa kde se to při čtení nerytmicky zasekne (třeba přisávám se - vzdávám se - a navíc tenhle rým teda bych vyřadila hnedle...)
celkově za 1 bodík, líbilo se mi to :o)

27.10.2008 11:19:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí