Dopis do Litvínova

Dopis do Litvínova

Anotace: ....dopis,co voní dálkou a bez adresy

Píšu ti dopis,
co voní dálkou,
nemám však adresu,
ani obálku s poštovní známkou.

Píšu ho jenom tak,
v mojí paměti,
posílám mnoho pozdravů.
snad k tobě neporušen
doletí.

Jsme od sebe strašně daleko,
a přesto jsme stále ve spojení,
vzpomínám na krásné prázdniny,
byli jsme vždycky spokojeni.

V té malé vísce,
tam u vás,v Klobukách,
my jako děti jsme si hráli
a bosky běhali po lukách.

A jak jste si nás hýčkali,
i když máš vlastní děti,
a o tobě a o strejdovi,
do dneška můžu vyprávěti.

Vím,osud byl k tobě krutý,
a tvého muže si už vzal,
ty nikdy si to nevzdala,
a žiješ pro nás stále dál.

Ted ovšem bydlíš v Litvínově,
a je to pro nás cesty kus,
tak pro to píšu tento dopis,
a posílám v něm plno pus.

A kolem tebe motají se,
tvá milovaná vnoučátka,
ty nemělas to nikdy lehké,
no,život nebyl pohádka.

Tou básničkou nevyjádřím,
všechno,co bych chtěla,
já na tebe se hrozně těším,
už abych tě tu měla.
Autor sondulacek, 22.10.2008
Přečteno 349x
Tipy 11
Poslední tipující: hezule, Holis, Psavec, Triffid Kolbe, Bíša, WhiteSkull, labuť, poustevník Jirka, Květka Š., Sandra_T
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc krásný dopis:)

24.10.2008 10:20:00 | hezule

Moc milý dopis.

22.10.2008 18:42:00 | Psavec

Tak honem na poštu,adresát čeká.
Pěkný,moc.

22.10.2008 11:41:00 | Květka Š.

Skutečně, moc krásné! :-))

22.10.2008 10:08:00 | poustevník Jirka

takový dopis adresáta jistě potěší

22.10.2008 09:56:00 | Sandra_T

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí