Lovec a šelma XLVII.

Lovec a šelma XLVII.

Anotace: ...musí jít, snad nebude pozdě...ještě ten modravý kamínek...

Sbírka: Lovec a šelma

Byli prý tři a mířili do skal,
vnímal jako duchem nepřítomný,
od jisté doby se pytláků bál,
strach o ně tu byl a neoblomný.

Nevnímal žádný zvuk, jen hlas muže,
jako by zastavil se najednou čas.
Musí se vrátit, zůstat nemůže,
"neseď tady", řval jeho vnitřní hlas.

Zvedl se rychle s heslem "platím",
barmance omluvil se pohledem,
oči říkaly, já se zas vrátím,
teď však nesmím dát šanci těm lidem.

Přemlouvali ho, ať do rána počká,
je nebezpečné jít v noci sám,
věděl, že se svítání nedočká,
zásoby má, tak rychle sbalí krám.

Když u baru účet zaplatil,
tak podíval se do jejích očí,
v té hloubce by se rád utopil,
z té krásy se až hlava točí.

Musím odejít, o ně se bojím,
němě jeho oči říkaly,
snad naposledy zde nestojím,
jsem rád, že jsme se potkali.

Pak jemně uchopil její dlaň
a kamínek do ní položil,
měla pohled jako plachá laň,
poznala, co říct se jí snažil.

Krásným úsměvem poděkovala
a tiše popřála mu štěstí,
kamínek do dlaně uschovala,
snad příznivé budou dny příští.

Pytláci zde nemívají slitování...
Autor Lorraine, 22.10.2008
Přečteno 364x
Tipy 29
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, vodnař, NikitaNikaT., Holis, jedam, labuť, cevert, vapiti, Mbonita, igniss, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Čím fixuješ si řasy své, o vnadná whiskonoško?

24.10.2008 22:41:00 | Kozoroh 1

jako krásný příběh...darovat kamínek je jako darovat kousek duše..ano

23.10.2008 08:15:00 | Mbonita

Parádička, stále nás udržuješ v napětí.

22.10.2008 23:40:00 | Psavec

...:) ...

22.10.2008 22:39:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí