Láska XY

Láska XY

Anotace: Největší tajemství světa se skrývají v nás.

Stojím v koutě a mám strach dýchat
a vím, že dobře končí jenom pohádky,
a vím, že si mě nikdy nevšimneš,
anebo si já nevšimnu tebe.

Marně hledám v písni mezi řádky,
jestli ta zpěvačka ví, o čem zpívá,
jestli ti hudebníci pochopili noty,
jestli vědí, co to slovo znamená.

Někde ve mě je zaražené ostří,
rez prorůstá jím a já nevím, co dělat,
někde tam ukrývá se strach jít a konat,
když tedy snad vím, co to slovo znamená.

Četla jsem spoustu knih od mnoha moudrých lidí
a nenašla odpovědi na otázky,
jak správně říci "Dobrý den",
jak vědět, kdy chce druhý být sám.

Někde ve mně shořela kolonka
měla mosazný štítek s jedním slovem,
kterým se leckdo ohání - já to nedělám,
protože mu dost dobře nerozumím.

Láska.
Autor voedor, 07.11.2008
Přečteno 302x
Tipy 5
Poslední tipující: In My Happy Darkness, Romana Šamanka Ladyloba, strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hej, tak to je výborný, dlouho jsem nečetl nic podobného, proto díky, že jsem na toto mohl tady natrefit.

07.11.2008 18:09:00 | CorrimsonTom

hezu dilko,,,zaujalo me

07.11.2008 18:00:00 | strašidýlko-střapatý

některé části se mi líbí, ale celkově mi to nepříjde jako báseň, spíš něco mezi líčením a úvahou, takový ten sled myšlenek. ale není to špatné :-)

07.11.2008 17:18:00 | Maro Deives

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí