Mým ženám!

Mým ženám!

Anotace: Dlužím jim - významnější prohlášení jak kdysi císař "Mým národům"-

M ý m ž e n á m ! !

Mým národům
hlásili vládci – panovníci.

Mým ženám
já malý muž své doby
chci jen říci.

Mé matce
jež v bolestech a v lásce
mi svět otevřela
šestému svému potomku
by v slzách ponížení zřela

jak děti odchází
dvě zbyly na sklonku.

Mé sestřičce
jež s láskou, dobrotou a péčí
mne snažila se vychovávat
škádlili,prali jsme se a zas
pak s láskou ještě větší
spolu odkrývali světa
rmut i jas.

Mým malým láská
jichž zář mne oslnila
a nechávala stát v němém úžasu
s pancířem chlapa proraženým
jsem zjihle hleděl na krásu.

Mé ženě
lásce života
s níž jsem šel cestou nejdelší
pod slunným nebem
i v počasí jak slota
jsme táhli káru
naši
nejtěžší.

Mé dceři
jíž splácím dluh života
jež na svět přivedla
třech vnoučat – čertíků,

vám ženy mé
sůl a zem života
vám pohled polibek
a písně mých díků.
1979
Autor Rebelek, 11.11.2008
Přečteno 343x
Tipy 10
Poslední tipující: BArBArKO, Holis, nrocinu Jednorožec, Psavec, saddova, Tacca, Mbonita, Marfuša
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, je pěkná.

11.11.2008 21:56:00 | Psavec

libi se mi to...

11.11.2008 21:48:00 | saddova

nádherné vyznání..

11.11.2008 21:10:00 | Mbonita

Jistě je potěšíš, pěkně napsané.

11.11.2008 21:05:00 | Marfuša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí